دانش هوشمندسازی و خانه هوشمند, مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین‌گذر

پروتکل هوشمندسازی وای فای WiFi | مزایا و معایب پروتکل وای فای (Wi-Fi)

پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi

 پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi یکی از اعضای قدیمی خانواده پروتکل‌های هوشمندسازی بی‌سیم ساختمان است. وای فای مخفف wireless fidelity است. یک فناوری انتقال بی سیم با برد کوتاه که جهت بهبود نحوه‌ی برقراری ارتباط میان تجهیزات شبکه بی‌سیم به وجود آمده است.  از پروتکل WI-FI برای دسترسی به اینترنت در شبکه‌های خانگی استفاده می‌شود. همچنین معمولاً  از شبکه‌های وای فای در ادارات و خانه‌ها و برای مرتبط ساختن لپ‌تاپ‌ها، دسکتاپ‌ها، تبلت ها، پرینترها و اسپیکرهای بی سیم استفاده می‌شود.

در ادامه‌ی این مطلب تصمیم داریم بیشتر در مورد پروتکل وای فای، پروتکل‌های شبکه‌ی بی‌سیم وای فای، ویژگی‌های پروتکل وای فای و نصب آن، مشکلات احتمالی استفاده از پروتکل وای فای در اتوماسیون خانه‌ها و نحوه بهینه‌سازی وای فای خانگی برای اتوماسیون خانگی صحبت کنیم.

مزایا و معایب وای فای WiFi برای خانه هوشمند

با ارائه پروتکل Wi-Fi، برای اتصال یک دستگاه به شبکه دیگر نیازی به سیم‌کشی نیست. بلکه کافی است تا به کمک یک دستگاه Access Point محدوده موردنظر را تحت پوشش Wi-Fi قرار دهیم. با به‌کارگیری این تکنولوژی به‌راحتی در مسافرت، هواپیما یا هتل می‌توان از طریق رایانهٔ همراه به اینترنت متصل شد. در ادامه مزایا و معایب پروتکل WiFi برای خانه هوشمند را بررسی خواهیم کرد.

مزایای پروتکل وای فای WiFI

یکی از مزایای مهم پروتکل‌های شبکه‌ی بی‌سیم وای فای، دسترسی آسان و راحت بودن به آن است. کافی است که شما برای دسترسی به پروتکل WI-FI در مکانی که می‌دانید آن پروتکل آن منطقه را پوشش می‌دهد قرار گیرید. در این زمان شما در صورت دانستن رمز شبکه، به‌راحتی می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید.

یک مزیت مهم دیگر سیستم وای فای آسان بودن نصب آن در مکان موردنظر است. همچنین هزینه‌ی استفاده از پروتکل Wi-Fi کمی پایین است و به همین خاطر می‌تواند راهی مناسب برای استفاده در سیستم خانه هوشمند باشد.

پروتکل وای فای

معایب پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi

در گذشته از این فنّاوری در دستگاه‌های هوشمندسازی ساختمان استفاده می‌شد. همان‌گونه که اشاره کردیم این فناوری علاوه بر مزایایی همچون قیمت پایین‌تر، ارتباط ساده‌تر و سرعت انتقالی بیشتر؛ محدودیت‌هایی نیز دارد. به‌طور مثال می‌توان به برد کوتاه کمتر از 25 متر، تداخل امواج به دلیل عوامل محیطی نظیر نوع ساختمان، دیوارها و حائل‌ها و از همه مهم‌تر، تأثیرات مضر آن بر سلامتی ساکنین خانه اشاره نمود.

 پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi فقط فواصل کم را پشتیبانی می‌کند!

یک خانه دوبلکس یا تری بلکس یا یک ویلا و یا باغ ویلا را در نظر بگیرید. با توجه به متراژ خانه و محدوده پوششی کم WiFi، شما برای هوشمندسازی با فناوری وای فای، نیاز به نصب تعداد زیادی تقویت‌کننده امواج دارید. وجود این تعداد از تقویت‌کننده‌ها علاوه بر هزینه بالا، از نظر امنیتی و اصول شبکه نیز بسیار اشتباه است. سیگنال WiFi با تجهیزات استاندارد را می‌توان از طریق دیوارها و سایر موانع در یک خانه کوچک عبور داد، اما اگر خانه بزرگ‌تری با اتاق‌های زیاد دارید و می‌خواهید سنسورها و تجهیزات مختلف را در هر گوشه‌ای قرار دهید، ممکن است یک شبکه WiFi معمولی کافی نباشد.

 در واقع همیشه در هوشمندسازی با وای فای، علاوه بر هزینه خرید تعداد زیادی رپیتر (تقویت‌کننده)، مشکلات امنیتی را هم در نظر بگیرید. این در حالی است که با استفاده از پروتکل پیشرفته لورا lora که یک پروتکل برد گسترده است، به‌راحتی می‌توان هر خانه و ساختمان با هر متراژی را به‌آسانی و بدون استفاده از رپیترها یا همان تقویت‌کننده‌ها، با امنیت بسیار بالا هوشمندسازی کرد.

قدرت پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi در برابر موانع ضعیف است.

موانع می‌توانند سیگنال WiFi را مسدود کنند و دستگاه‌های متصل را تحت تأثیر قرار دهند. دلیل اصلی این موضوع این است که پروتکل وای فای از امواج رادیویی کوتاه‌ برد استفاده می‌کند. امواج کوتاه برد نیز نمی‌توانند به موانع بین دستگاه‌های هوشمند نظیر کلید و پریز هوشمند و مودم شما نفوذ کنند؛ بنابراین هر چه موانع نظیر فلز، دیوار، شیشه، لامپ‌های فلورسنت و دستگاه‌های الکترونیکی در خانه شما بیشتر باشد، داشتن یک سیگنال خوب دشوارتر است. حتی اگر بخشی از تجهیزات شما نظیر موتورخانه در زیرزمین باشد، سقف نیز می‌تواند مانعی برای اتصال پایدار در خانه هوشمند شما باشد.

در واقع گرچه سیگنال تجهیزات هوشمندسازی با پروتکل WiFi را می‌توان از طریق دیوارها و سایر موانع در یک‌ خانه کوچک عبور داد، اما اگر خانه بزرگ‌تری با اتاق‌های زیاد دارید و می‌خواهید سنسورها و تجهیزات مختلف را در هر گوشه‌ای قرار دهید،  یک شبکه WiFi معمولی  به‌هیچ‌عنوان انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود؛ بنابراین با هوشمندسازی با تجهیزات وای فای، با قید ثبات در شبکه هوشمند خود را زده و هر لحظه منتظر پیغام عدم اتصال به دستگاه هوشمند را داشته باشید!

امکان اتصال تعداد محدودی از دستگاه‌ها وجود دارد!

بسیاری از روترهای وای فای فقط می‌توانند حداکثر به 30 دستگاه نظیر کلید هوشمند، پریز هوشمند، سنسورهای مختلف، پرده برقی هوشمند و انواع دیگر تجهیزات خانه‌ی هوشمند به‌طور هم‌زمان متصل شوند؛ بنابراین اگر شما در هوشمندسازی منزل و یا هوشمندسازی بیمارستان و یا هوشمندسازی مراکز تجاری، از دستگاه‌های هوشمند زیادی استفاده کنید، درنهایت با محدودیت تعداد دستگاه‌ها جهت اتصال به کنترل‌کننده مرکزی مواجه خواهید شد. نکته مهم دیگر این است که با اتصال دستگاه‌های بیشتر، کانال اشباع می‌شود و ممکن است بر عملکرد کلی سیستم شما تأثیر بگذارد و پهنای باند محدودی را در بین تعداد زیادی دستگاه به اشتراک بگذارد. این در حالی است که در هوشمندسازی با تجهیزات مبتنی پروتکل LORA، شما می‌توانند هزاران دستگاه هوشمند را به سیستم مرکزی متصل و مدیریت کنید!

پروتکل WiFi، مصرف برق بالایی دارد.

پروتکل WiFi در مقایسه با  پروتکل‌های ZigBee  و LORA تا 10 برابر بیشتر انرژی مصرف می‌کند. دستگاه‌های مجهز به WiFi سریع‌تر باتری را خالی می‌کنند و درنهایت در درازمدت هزینه تأمین انرژی بلایی دارند. همچنین سنسورهای وای فای نیاز مداوم به تعویض باتری دارند و به‌طور متوسط هر 2 ماه یک‌بار باید باتری آن‌ها تعویض شود. این در حالی است که به‌عنوان‌مثال سنسورهای درب و یا سنسور تشخیص حرکت شرکت نوین گذر با یک باتری قلمی ساده به مدت یک سال کامل کار می‌کنند. از سوی دیگر، از آنجایی که  پروتکل‌های ZigBee، Z-Wave و LORA برای دستگاه‌های کم‌مصرف طراحی‌شده‌اند. به همین دلیل است که به‌سختی می‌توانید در بازار سنسوری  پیدا کنید که از WiFi استفاده می‌کند. اکثر این دستگاه‌ها از Z-Wave، ZigBee یا LORA استفاده می‌کنند.

تداخل امواج، قاتل وای فای!

پروتکل وای فای به‌مانند هر فرکانس رادیویی دیگر، در معرض تداخل امواج قرار دارد. امواجی نظیر امواج ماکروویو، سایر لوازم جانبی بی‌سیم، چراغ‌های فلورسنت، دستگاه‌های بلوتوث و تلفن‌های بی‌سیم. انتشار این امواج در خانه، اجتناب‌ناپذیر و خارج از کنترل شما است. این تداخل امواج  می‌تواند بر عملکرد سیگنال WiFi تأثیر زیادی بگذارد و شبکه خانه هوشمند شما را دچار اختلال کند. شایان‌ذکر است که در خانه‌ هوشمند نوین گذر تجهیزات هوشمندسازی آن مبتنی بر پروتکل لورا است، تداخل امواج نزدیک به صفر است!

با وای فای، قید مسائل مربوط به امنیت و حریم خصوصی را بزنید!

امنیت یک موضوع مهم در هوشمندسازی ساختمان است. اگرچه فناوری‌های رمزگذاری مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، اما اکثر این روش‌ها نقاط ضعف خاص خود را دارند که به‌راحتی توسط هکرها مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. به‌علاوه، سیگنال WiFi را می‌توان به‌راحتی با استفاده از تلفن هوشمند یا تلفن ثابت بی‌سیم مسدود کرد. به‌عنوان‌مثال، اگر سیستم امنیتی خانه شما به WiFi وابسته است، مزاحمان می‌توانند سیگنال را به‌راحتی مسدود کرده و سیستم هشدار شما را غیرفعال کنند. هکرها همچنین می‌توانند از طریق دوربین‌های WiFi به فیلم‌های زنده خانه شما دسترسی داشته باشند. در کنار این پروتکل‌های پیشرفته‌ای نظیر لورا (LoRa)، امنیت بسیار پیچیده‌ای را از طریق رمزنگاری‌های چندلایه برای حفظ حریم خصوصی کاربران فراهم نموده است.

پروتکل WiFi برای ایجاد شبکه‌های مش طراحی نشده است

شبکه مش یک توپولوژی شبکه است که در آن تجهیزات به‌طور مستقیم و بدون سلسله‌مراتب به یکدیگر متصل می‌شوند. شبکه مش اجازه می‌دهد چندین مسیر به یک دستگاه مقصد برسد. به‌عنوان‌مثال اگر یکی از دستگاه‌های  هوشمند شما در مسیر یک سیگنال خاموش باشد، شبکه به‌سادگی یک مسیر جایگزین برای دستگاه مقصد خود پیدا می‌کند. از طرفی تجهیزات شبکه‌های ZigBee و لورا (LoRa) که پروتکل‌های رایج هوشمندسازی بی سیم هستند، به‌طور پیش‌فرض از طریق یک شبکه مش با هم ارتباط برقرار می‌کنند. این روش باعث ایجاد شبکه قوی‌تر در فواصل طولانی‌تر می‌شود.

همچنین بخوانید ➤➤➤

  1. همه‌چیز درباره هوشمندسازی خانه | تأثیر شگفت‌انگیز خانه هوشمند نوین گذر در آسایش و راحتی زندگی شما  ✔️
  2. آموزش رایگان صفر تا صد هوشمندسازی ساختمان | فیلم و ویدیوی آموزش خانه هوشمند نوین گذر ✔️
  3. ویلای هوشمند نوین گذر چیست؟ | مزایا، تجهیزات و امکانات بی‌نظیر هوشمند سازی باغ ویلا ✔️
  4. همه چیز در مورد ویلای هوشمند نوین گذر  | راهکارها، مزایا و امکانات هوشمند سازی ویلا️  ✔️
  5. صفر تا صد هوشمند سازی ویلا و باغ ویلا | امکانات و مزایای شگفت انگیز ویلای هوشمند نوین گذر    ✔️
  6. هوشمند سازی هتل چیست؟ | مزایا، تجهیزات و امکانات رویایی هتل هوشمند نوین گذر ✔️
  7. صفر تا صد هوشمند سازی هتل | اقامتی رؤیایی در هتل هوشمند و مدرن نوین‌گذر  ✔️
  8. همه چیز در مورد هتل هوشمند نوین گذر  | مزایا و امکانات هوشمند سازی هتل  ✔️
  9. هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی | امکانات و مزایای بی نظیر بیمارستان هوشمند نوین‌گذر ✔️
  10. هوشمند سازی مرکز خرید، پاساژ️ و فروشگاه | مرکز خرید، پاساژ و فروشگاه هوشمند نوین گذر   ✔️
  11. مرکز خرید و پاساژ هوشمند | فروشگاه هوشمند | مزایا و امکانات هوشمند سازی مرکز تجاری و فروشگاه ✔️
  12. صفر تا صد هوشمند سازی پارکینگ | تجهیزات، مزایا و امکانات بی نظیر پارکینگ هوشمند نوین گذر    ✔️
  13. هوشمند سازی پارکینگ و مدیریت هوشمند پارکینگ چیست؟ | انواع پارکینگ هوشمند مکانیزه و طبقاتی شهری ✔️
  14. هوشمندسازی مدارس چیست؟ | امکانات، مزایا و ویژگی های مدرسه هوشمند نوین گذر ✔️

پروتکل WiFi

مهم‌ترین عیب پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi، تأثیرات مضر آن بر سلامتی ساکنین است.

دستگاه‌های مودم با قابلیت وای فای نخستین بار در سال 1997 به بازار عرضه شدند که از همان زمان، دانشمندان و کارشناسان به بررسی و تحقیق در مورد آن‌ها و امواج تولیدی آن‌ها پرداختند؛ تحقیقات به‌عمل‌آمده نشان داد که امواج تولیدی توسط این دستگاه آثار مخربی به روی مغز و بدن انسان به‌خصوص در کودکان می‌گذارد.  به‌طور خلاصه مضرات امواج وای فای بر بدن انسان عبارت‌اند از:

افزایش مشکلات بی‌خوابی به‌واسطه وای فای

امواجی که از وای فای تولید می‌شوند از جنس الکترومغناطیس هستند و این امواج به روی خواب انسان‌ها تأثیر می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که خوابیدن کنار یک تلفن همراه متصل به وای فای یا در خانه‌ای که تعداد زیادی وای فای در آن مشغول به کار است، یک بمباران امواج را روی بدن افراد انجام می‌دهد که موجب مشکلات شدید در خواب می‌شود و الگوهای یک خواب آرام و طبیعی را به‌طورکلی از بین می‌برد.

کاهش رشد کودکان بر اثر امواج وای فای

تحقیقات نشان می‌دهد که امواج تولیدشده از مودم‌ها همچنین اینترنت نسل سوم و چهارم بر روی رشد چینی‌جاهای سلولی بدن انسان به‌خصوص جنین تأثیر مستقیم می‌گذارد و موجب کاهش رشد آن‌ها می‌شود.

کاهش عملکرد مغز با وای فای

بر اساس تحقیقات، امواج وای فای موجب کاهش عملکرد مغز می‌شود و فعالیت آن را کم می‌کند

خنثی‌سازی اسپرم بدن مردها با امواج وای فای

مطالعات و آزمایش‌های انجام‌شده به روی بدن انسان‌ها و حیوانات نشان می‌دهد که امواج ناشی از وای فای موجب کاهش حرکت اسپرم در بدن مردان و شکسته شدن DNA می‌شود

ناباروری در زنان بر اثر امواج پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi

امواج ناشی از وای فای، برخی از چینی‌جاهای بدن زنان و تخمدان‌های آن‌ها را ضعیف می‌کند که این موضوع امکان ناباروری در زنان را به‌شدت افزایش می‌دهد

افزایش استرس و بیماری‌های قلبی بر اثر امواج wifi

تحقیقات نشان می‌دهد که همه این افراد در مواجهه با امواج الکترومغناطیسی عکس‌العمل نشان دادند و تعداد ضربان قلبشان افزایش یافت؛ این افزایش ضربان قلب دقیقاً به زمانی شبیه است که افراد دارای استرس ناشی از برخی عوامل مانند امتحان، کار، تصادفات و … دارند

افزایش امکان ابتلا به سرطان به‌واسطه امواج پروتکل هوشمند سازی وای فای WiFi

بحث سرطان ناشی از این امواج بسیار بحث پیچیده‌ای است که هنوز صد درصد ثابت نشده است. البته آزمایش‌هایی به روی بر روی حیوانات نشان می‌دهد، قرار گرفتن در معرض تشعشعات وای فای می‌تواند امکان مبتلا شدن به سرطان را در آن‌ها افزایش دهد.

خانه هوشمند نوین گذر

خانه‌های هوشمند در حال رشد هستند و به‌زودی اکثر خانه‌ها به‌صورت هوشمند می‌شوند.  هوشمندسازی با پروتکل WiFi مزایایی از جمله  اتصال بی سیم را به شما ارائه می‌دهد. بااین‌حال، معایبی نیز دارد که شامل سرعت پائین، ضعف در مسائل امنیتی و حریم خصوصی، مضرات شدید بر سلامتی کاربران، برد ارتباطی کم، مصرف انرژی زیاد و … را دارد. از سوی دیگر، سایر پروتکل‌های خانه هوشمند مانند LORA نیز ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهند که به‌طور حتم در دستگاه‌های هوشمند مبتنی بر پروتکل‌های بلوتوث، RF، NRF و Wi-Fi نخواهید یافت.

خانه هوشمند نوین‌گذر، تولیدکننده تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، هوشمند سازی هتل، هوشمند سازی باغ ویلا، هوشمند سازی بیمارستان و مجری تخصصی هتل هوشمند، پارکینگ هوشمند، باغ ویلای هوشمند، مرکز تجاری و فروشگاه هوشمند، ساختمان اداری هوشمند و بیمارستان هوشمند است. کلیه تولیدات نوین گذر در زمینه هوشمندسازی ساختمان، مبتنی بر پروتکل ارتباطی پیشرفته لورا (LORA) طراحی‌شده است. لورا، یک پروتکل ارتباطی بی‌سیم است، ولی معایب پروتکل‌های Wi-Fi و RF، یعنی امنیت پائین، برد ارتباطی کم و تهدیدات بر سلامتی بر کاربران را ندارد.

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

همچنین بخوانید ➤➤➤

  1. استخر هوشمند چیست؟ | امکانات، مزایا و معایب هوشمند سازی استخر در خانه هوشمند نوین گذر ✔️
  2. شهر هوشمند چیست و به چه شهری هوشمند گفته می شود؟ | اهداف، ویژگی‌ها و مراحل هوشمند سازی شهر ها  ✔️
  3. چگونه خانه خود را هوشمند کنیم؟ | هوشمند سازی خانه و ساختمان فقط در 48 ساعت! ✔️
  4. مزایای خانه هوشمند چیست و چه امکاناتی دارد؟ | مهم ترین فواید و مزایا هوشمند سازی خانه و ساختمان ✔️
  5. منظور از خانه هوشمند چیست؟ | نقش خانه هوشمند نوین گذر در مصرف بهینه انرژی و کاهش هزینه‌های خانه شما ✔️
  6. انواع ساختار ارتباطی در خانه هوشمند کدام است؟ | بهترین پروتکل هوشمندسازی خانه چیست؟ ✔️
  7. سنسور هوشمند چیست؟ | همه چیز در مورد انواع حسگرهای هوشمند (Smart Sensor) نوین گذر ✔️
  8. پروتکل هوشمند سازی لور LoRa چیست؟ | چرا لورا بهترین پروتکل هوشمند سازی خانه و منتخب نوین گذر است؟ ✔️
  9. پروتکل هوشمند سازی KNX چیست؟ | هوشمند سازی با پروتکل KNX منسوخ شده است؟ ✔️
  10. پروتکل هوشمند سازی بلوتوث چیست؟ |چرا پروتکل هوشمند سازی بلوتوث (Bluetooth) کارایی مناسبی ندارد؟  ✔️
  11. پروتکل هوشمند سازی Zigbee چیست؟ | مزایا و معایب پروتکل زیگبی (Zigbee) در خانه هوشمند ✔️
  12. همه چیز در مورد خانه هوشمند نوین گذر | هوشمند سازی ساختمان، خانه، منزل، هتل، ویلاو پارکینگ با نوین گذر ✔️
  13. مجله هوشمند سازی نوین گذر | بروزترین مقالات هوشمندسازی ساختمان، خانه، ویلا، بیمارستان، هتل و پارکینگ ✔️
  14. سوالات متداول هوشمند سازی خانه، ویلا، بیمارستان، هتل و پارکینگ | خانه هوشمند نوین گذر ✔️
بروزرسانی : 6 آذرماه 1401

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *