کاربردهای هوشمندسازی خانه و ساختمان, مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین‌گذر

بندر هوشمند چیست؟ | مزایا و امکانات هوشمند سازی بنادر و صنعت كشتيراني ✔️

بندر هوشمند چیست؟

امروزه، مفهوم بندر هوشمند و هوشمند سازی بنادر در دنیا، در گرو استفاده از علوم فناوری اطلاعات و ارتباطات است. به تعریفی دیگر فناوری اطلاعات و ارتباطات کلید طلایی برون‌رفت از مشکلات بنادر در زمینه‌های مختلف عنوان می‌شود. با هوشمند سازی تنها یک زیرساخت، یک فرآیند و یا بخش از یک بندر، نمی‌توان تعریفی از بندر یکپارچه هوشمند ارائه نمود.

تعریف پایه برای یک بندر هوشمند، استفاده از اطلاعات موجود و تحلیل ‌‌آن‌ها برای افزایش سرعت و دقت در انجام عملیات بندری است. در چنین بندری راهبران بندر می‌توانند با کمک اطلاعات ثبت‌شده به‌صورت دقیق پهلوگیرشی شناورها را برنامه‌ریزی کنند و در اختیار اپراتورها قرار دهند و یا از محل قرارگیری بار و کانتینر در انبار و محوطه مطلع شوند و در اختیار راننده‌ها قرار دهند و یا با دریافت اطلاعات لحظه‌ای از عملیات بندری، وضعیت بندر و پایانه را رصد کنند. همچنین می­توانند وضعیت یک بارنامه یا کانتینر را از هر نقطه‌ای ردگیری کنند. این مثال‌ها نمونه‌ای از کارهای اولیه‌ای است که می‌تواند در یک بندر هوشمند باتوجه‌ به استاندارد‌ها صورت پذیرد.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر و هوشمندسازی بندر و حمل و نقل و کشتیرانی

هوشمند سازی بنادر و صنعت كشتيراني

هر تلاشی که منجر به حفظ منابع، زمان و هزینه‌ها شود را می‌توان حرکتی به سمت هوشمند سازی نامید. بنادر نقش اساسی در زنجیره تأمین کالا در کشورمان ایفا می‌کند و همچنین مسافت دریایی و فاصله نزدیک این بنادر به کشورهای همسایه همچون قطر و امارات و مسافت زمینی به شهرهای مهم اهمیت بنادر را نشان می‌دهد. از طرفی عدم اتصال بسیاری از  بندرها به شبکه ریلی کشور و همچنین موقعیت فیزیکی مجتمع بندری (اسکله‌ها، پایانه‌ها و ساختمان‌های اداری) که غالباً توسط بافت شهری محصورشده است، علاوه بر عدم امکان گسترش اراضی، باعث بروز مشکلات مهمی همچون مشکلات ترافیکی، زیست‌محیطی و خلل در فضای کسب‌وکار نیز شده است.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر

هوشمند سازی بنادر و حمل‌ونقل كشتيراني

یکی از مهم‌ترین دستاورد فناوری اطلاعات مسئله اینترنت اشیاء است. در جهان اینترنت اشیاء، ارتباطات فراتر از ارتباط انسان با انسان و ماشین با ماشین است. در اینترنت اشیاء میلیاردها یا تریلیاردها شیء می‌توانند با یکدیگر و با محیط اطراف ارتباط برقرار کرده و به تبادل اطلاعات بپردازند.

اخیراً موضوعات تحقیقاتی و کاربردهای جدیدی در زمینه اینترنت اشیاء شکل‌گرفته است.. فناوری‌های مختلف ارتباطی اینترنت اشیاء مانند RFID  و GIS  کاربرد گسترده‌ای در هوشمند سازی بنادر مانند کنترل ورود کالا به بندر، امنیت کانتینرها، مشخصات کانتینر و موقعیت آن‌ها، انبارداری هوشمند، حمل‌ونقل هوشمند و ردیابی کالا و انطباق با قوانین، انتخاب بهترین مسیر حرکت کشتی‌ها در ورودی بندر، کنترل ترافیک دریایی، مدیریت ایمنی بنادر و ده تا کاربرد دیگر را دارا می‌باشند و مدیران بنادر با استفاده از این فناوری‌ها می‌توانند مدیریت اطلاعات را به شکل مطلوب انجام دهند.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر و هوشمندسازی بندر و حمل و نقل و کشتیرانی

امکانات بندر هوشمند

عرضه فناوری اینترنت اشیاء و بهره‌گیری از تجارب بنادر موفق در این زمینه برای صنعت کشتیرانی و بنادر کشور نویددهنده دوره جدیدی از مدیریت کشتی، مدیریت انرژی و حمل‌ونقل است، چراکه امروزه در جهان ، اطلاعات نقش اصلی و کلیدی را بازی می‌کند. در بنادر هوشمند از تکنولوژی‌های نوین مانند RFID,GIS برای هوشمند کردن فرآیند نقل‌وانتقال کالا استفاده می‌شود. استفاده از این تکنولوژی‌ها موجب ارتقاء بهره‌وری در عملکرد بندر و کاهش هزینه‌های نقل‌وانتقال کالا در بندر می‌شود.

سایر امکانات بنادر هوشمند عبارتند از:

ردیابی هوشمند محموله

نظارت و ردیابی لحظه‌به‌لحظه و دریافت گزارش‌ها به همراه مستندسازی هرگونه رویداد غیرعادی از جمله راهکارهای ردیابی محموله‌ها

روشنایی هوشمند

تمامی چراغ‌های روشنایی حاضر در بنادر هوشمند شده و از راه دور قابل‌کنترل است و باعث کاهش انرژی مصرفی خواهد شد.

کشتی هوشمند

حسگرهای موجود در کشتی بر روی پارامترهای تعریف‌شده‌ نظارت دارند و وضعیت، را به لایه‌های بالاتر برای تصمیم‌گیری منتقل می‌کنند.

هوشمند سازی بنادر

پایش حمل بار هوشمند

با قرارگیری سنسورها در کف جاده‌های ترانزیتی از وزن لحظه‌ای خودروها گزارش می‌شود و نشان از تخلیه یا عدم تخلیه بار این خودروها می‌دهند.

اسکله هوشمند

حسگرهایی که در اسکله‌ها قرار می‌گیرند داده‌ها را در لحظه انتقال داده و در صورت وقوع هر نوع رخداد کارکنان را مطلع می‌نماید.

کانتینرهای هوشمند

موقعیت مکانی، مبدأ، مقصد، شرایط درون کانتینر، محتویات و اطلاعات حیاتی کانتینرها به‌صورت بلادرنگ و هوشمند جمع‌آوری می‌شود.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر و هوشمندسازی بندر و حمل و نقل و کشتیرانی

مزایای بنادر هوشمند و هوشمند سازی بنادر

بهره‌گیری از فناوری اینترنت اشیاء بهترین مزیتی که دارد رسیدن به راهی بدون چالش است. امنیت و حریم خصوصی مسائل عمده‌ای هستند ، بنابراین امنیت سایبری بخش جدایی‌ناپذیر پروژه‌هایIOT  است. فناوری کانتینرهای هوشمند چند سالی است موردتوجه صنعت حمل‌ونقل در جهان قرارگرفته است، اما موانعی چون هزینه این فناوری، ترس از آسیب رسیدن و یا سرقت دستگاه‌های مخصوص این فناوری در کانتینرها مانع از استفاده گسترده از آن در جهان شده است. اما برخی از بنادر در جهان توانسته‌اند از طریق بهره‌گیری درست از این فناوری گامی در راستای هوشمند سازی کانتینرها، مدیریت انرژی و مدیریت کشتی بردارند که از آن جمله می‌توان به بنادر هامبورگ( آلمان)، لاس پالماس ده گران کناریا (اسپانیا) و لاوهاور (فرانسه) اشاره کرد.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر

همچنین …

با بهره‌گیری از فناوری اینترنت اشیاء ، مدیران منابع تأمین انرژی قادر خواهند بود تا نه‌تنها در هرزمانی موقعیت مکانی کانتینر خود را مشاهده کنند، بلکه دمای کانتینر، حرکات مشکوک منجر به سرقت کانتینر، وجود هرگونه مواد معلق در اطراف کانتینر و حتی موقعیت آن نسبت به سایر کانتینرها را مشخص نمایند.

فناوری اینترنت اشیاء و محاسبات ابری راهکارهای هوشمندی برای گردآوری و مانیتورینگ داده‌ها در بنادر فراهم می‌کنند. اینترنت اشیاء به مدیران بنادر کمک می‌کند تا تصمیمات هوشمندانه‌ای در مورد مدیریت حمل‌ونقل و لجستیک بگیرند. امروزه بنادر دنیا به دنبال هوشمندسازی هستند. هدف از هوشمندسازی در بنادر، استفاده هوشمندانه از زمان، منابع و سرمایه است. به‌عنوان بخشی از نتایج هوشمندسازی در بنادر می‌توان به کاهش زمان مانور شناورها، کاهش زمان سرویس‌دهی به شناورها، کاهش زمان انتظار شناورها، مانیتورینگ شناورها، استفاده بهینه از ظرفیت اسکله، ردیابی، خسارت یابی و پایش سریع‌تر کانتینرها در یارد کانتینری، مدیریت ترافیک، مدیریت فضای پارکینگ و تردد کامیون‌ها در بندر، مدیریت جریان ترافیک شهری، مصرف سوخت کمتر و محیط‌زیست سالم‌تر اشاره نمود.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر و هوشمندسازی بندر و حمل و نقل و کشتیرانی

هوشمند سازی بنادر در ایران

با توجه به پدیده جهانی‌سازی و پیشرفت روزافزون سامانه‌های زنجیره‌ای لجستیکی توزیع کالا، بنادر هر کشور نقش مهمی را در رقابت و رشد اقتصادی ایفاء می‌کند؛ اما ازآنجایی‌که زمان ترخیص کالا در اکثر بنادر کشورهای درحال‌توسعه و ازجمله در کشور ما به نسبت کشورهای توسعه‌یافته بالاتر است، هوشمندسازی بنادر ایران همانند بنادر تجاری و پیشرفته جهان شامل روتردام هلند، هوستون آمریکا و سنگاپور اهمیت پیدا می‌کند.

میزان رسوب کالا در بنادر داخلی و ازجمله بندر امام خمینی (ره) در سال 1390 حدود 3/2 میلیون تن برآورد شده است. بندر امام خمینی (ره) ازجمله بندرهایی است که از فنّاوری‌های نوین RFID  و  GIS برای هوشمندسازی فرآیند نقل‌وانتقال کالا استفاده می‌کند که مطابق با آمار سال 1396، با استفاده از این فناوری‌ها توانسته است، حدود 1172 میلیارد ریال در هزینه‌های انتقال کالا صرفه‌جویی نماید. لذا سرمایه‌گذاری و استفاده بیشتر و بهینه‌تر از این فناوری‌های نوین برای دیگر بنادر ایران به‌منظور افزایش بهره‌وری در بخش‌های مختلف عملیاتی بنادر، توصیه می‌گردد.

هوشمند سازی بنادر

کانتینتر هوشمند در بندر هوشمند

در بنادر بزرگ هدایت کردن انبار کانتینرهاي خالی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هاي کانتینري است. در حالت عادی مدیریت کانتینرهای خالی به دلیل کمبود اطلاعات بسیار دشوار است و نتیجه آن تأثیراتی مثل افزایش ترافیک است. چنانچه ما یک سیستم جامع اطلاعاتی داشته باشیم که به ­صورت بلادرنگ اطلاعات حیاتی کانتینرها را از شبکه سنسورها جمع‌آوری کند و شامل موقعیت مکانی، مبدأ، مقصد، شرایط درون کانتینر، محتویات و  … باشد. در این زنجیرۀ حمل، صاحبان کشتی، دارندگان بار، آژانس‌های مرزی، مقامات بندری و گمرکی به نحوۀ جابه‌جایی کالا دسترسی کامل دارند. از سوی دیگر این کانتینر‌ها به‌گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که کالا‌های خطرناک بلافاصله در کمترین زمان از سایر کالا‌ها تشخیص داده می‌شوند.

 ازآنجایی‌که محمولات یخچالی معمولاً نسبت به سایر کالا‌ها از ارزش و حساسیت بالاتری برخوردارند و در مقابل نوسانات درجه حرارت بسیار آسیب‌پذیر می‌باشند، لذا ثابت نگه‌داشتن درجه حرارت برای این نوع محمولات در طول این مسیر طولانی، بسیار حائز اهمیت بوده و به همین جهت تک‌تک این کانتینر‌ها باید به یک سامانه مرکزی متصل شوند.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر

ردیابی هوشمند کانتینرها

کانتینرها می­توانند با مجهز شدن به ردیاب، وظیفه خود را به‌صورت کارآمدتر، مطمئن‌تر و راحت‌تر انجام دهند. نظارت و ردیابی لحظه‌به‌لحظه و دریافت گزارش‌ها, به همراه مستندسازی هرگونه رویداد غیرعادی از جمله راهکارهای ردیاب کانتینر‌‌ها است. امکان ردیابی و نظارت بر محموله‌های باری در هر لحظه و از هر جا امکان‌پذیر می‌شود, حتی زمانی که شبکه‌های موبایل در دسترس نباشند. به کمک ردیاب کانتینر می‌توان نیازهای سازمان به ردیابی را با امنیت و بهره‌وری بسیار بالا تأمین نمود. اگر هر کانتینر را بتوان بهتر و مؤثرتر ارسال کرد نرخ استفاده ‌‌آن‌ها و بازگشت سرمایه شرکت‌‌ها افزایش‌یافته است.

برخلاف ردیاب‌های خودرو که وابسته به برق خودرو هستند، ردیاب‌های ضد آب مخصوص کانتینر دارای باتری بزرگی هستند که امکان مدت‌زمان کاری طولانی را فراهم کرده و همچنین امکان نصب فوری آن روی یک کانتینر بدون سیم‌کشی برق را مقدور می­سازد. با استفاده از جی‌پی‌اس بر روی کانتینر می­توان زمان ارسال و دریافت محموله را به مشتری اطلاع داد که این کار باعث اعتماد و جلب رضایت مشتریان می‌شود.

هوشمند سازی بنادر و بندر هوشمند نوین گذر

هوشمند سازی بنادر با نوین گذر

حمل‌ونقل یکی از مهم‌ترین اجزاء اقتصاد ملی محسوب می‌گردد و به دلیل داشتن نقش زیربنایی تأثیر فراوانی بر فرآیند رشد اقتصادی هر کشوری دارا است. صنعت حمل‌ونقل دریایی دارای نقشی استراتژیک در اقتصاد جهانی است. با توجه به درصد بالایی از جابجایی کالا در تجارت جهانی توسط این صنعت می‌توان ادعا کرد که ارائه خدمات کارآمد در بخش حمل‌ونقل در ارزیایی از عوامل لازم و تأثیرگذار در توسعه تجارت بین‌الملل و رسیدن به رشد اقتصادی بالاتر است.  برای مشاوره و اجرای پروژه هوشمندسازی بنادر ایران از سایت نوین‌گذر دیدن فرمایید و یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

مجله هوشمند سازی نوین گذر ➤➤➤

  1. همه آنچه باید درباره ChatGPT بدانید! | صفر تا صد روش استفاده از چت جی پی تی   ✔️
  2. کشاورزی هوشمند و مزرعه هوشمند چیست؟ | بررسی مزایای کشاورزی هوشمند نسبت به روش سنتی ✔️
  3. پروتکل هوشمند سازی لورا LoRa چیست؟ | چرا لورا بهترین پروتکل هوشمندسازی خانه و منتخب نوین گذر است؟  ✔️
  4. مرکز خرید و پاساژ هوشمند | فروشگاه هوشمند | مزایا و امکانات هوشمند سازی مرکز تجاری و فروشگاه  ✔️
  5. صفر تا صد هوشمند سازی پارکینگ | تجهیزات، مزایا و امکانات بی نظیر پارکینگ هوشمند نوین گذر  ✔️
  6. هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی | بیمارستان، درمانگاه و کلینیک و مرکز درمانی هوشمند  ✔️
  7. هوشمند سازی پارکینگ و مدیریت هوشمند پارکینگ چیست؟ | انواع پارکینگ هوشمند مکانیزه و طبقاتی شهری  ✔️
  8. صفر تا صد سیستم آبیاری هوشمند خانگی، ویلا و آبیاری اتوماتیک باغ، گلخانه، مزارع و باغچه ✔️
  9. کاتولوگ هوشمند چیست؟ | صفر تا صد کاتالوگ دیجیتال نوین گذر به همراه قیمت و نمونه  ✔️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *