کاربردهای هوشمندسازی خانه و ساختمان, مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین‌گذر, ویلای هوشمند نوین‌گذر | هوشمندسازی ویلا

صفر تا صد سیستم آبیاری هوشمند خانگی، ویلا، باغ، گلخانه، مزارع و باغچه ✔️

سیستم آبیاری هوشمند چیست؟

سیستم آبیاری هوشمند، سامانه‌ای است که به کمک آن می‌توان با برنامه‌هایی از پیش تعیین‌شده که به‌طور ثابت یا از طریق کاربر تعریف می‌شوند، گیاهان مختلفی را در هر نوع زمین متناسب با نوع نیاز آن گیاه آبیاری نماید. مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار که باعث گرایش به بهره‌گیری از سیستم آبیاری هوشمند در گلخانه‌ هوشمند و یا باغ ویلا هوشمند شده است، صرفه‌جویی زیاد در مصرف آب، انعطاف‌پذیری با شرایط گوناگون زمین و منطبق شدن با نوع نیاز گیاه در مصرف آب است.

سیستم آبیاری هوشمند خانگی

با نصب سیستم آبیاری هوشمند نوین گذر در فضاهای سبز می‌توان پخش‌کننده‌های آب نصب‌شده در محیط (سیستم قطره‌ای، بارانی و …) را کنترل نمود. با توجه به وضعیت فعلی بحران آب در کشور و این نکته که تقریباً ۸۰ درصد از هدر رفت آب در بخش کشاورزی است، استفاده از راه‌حل‌های هوشمندسازی می‌تواند یک‌راه حل مطمئن و مطلوب برای خارج شدن از بحران آب و مدیریت مناسبی در این زمینه باشد.

سیستم آبیاری هوشمند باغ ویلا، باغچه و مزارع

با نصب ایستگاه‌های سیستم هوشمند آبیاری و تقسیم زمین‌های موردنظر تحت کشت به چندین بخش جهت آبیاری، می‌توان پروسه آبیاری را حتی با سرانه پایین آب نیز انجام داد. به‌وسیله سامانه هوشمند آبیاری و برقراری ارتباط بی‌سیم امن و بدون اختلال توسط پروتکل پیشرفته لورا (LoRa) در سیستم آبیاری هوشمند نوین گذر، هیچ‌گونه محدودیتی در مساحت و متراژ زمین یا باغ تحت پوشش وجود نخواهد داشت.

تکنولوژی آبیاری هوشمند

این سامانه‌ها اشخاص را قادر خواهند ساخت تا به‌راحتی فضای سبز خود را در هر زمان و مکانی که تمایل دارند آبیاری نمایند و از آسیب دیدن گیاهان براثر بی‌آبی یا کم‌آبی جلوگیری به عمل می‌آورد. به دلیل شیوه آبیاری منظمی که این سیستم در اختیار شما می‌گذارد، با کمترین میزان آب مصرفی، بیشترین میزان بهره‌وری را خواهید داشت.

کنترل آبیاری اتوماتیک و آبیاری اتوماتیک گلخانه

آبیاری هوشمند گیاهان آپارتمانی و درختچه‌های موجود در حیات ساختمان‌ها، یکی از دغدغه‌های افرادی است که به نگهداری فضای سبز علاقه دارند. مهم‌ترین مشکل در این زمینه، تأمین نیاز آبی این گیاهان هنگام مسافرت است. بسیار اتفاق می‌افتد که افراد فرصت نمی‌کنند که برای آبیاری گیاهان خود پیش از مسافرت تدبیری بیندیشند و این مسئله باعث خشک شدن گل‌های زیبایشان شده است. این مشکل را می‌توانیم با هوشمند کردن سیستم آبیاری برطرف نماییم. این سیستم می‌تواند برای گیاهان، آبیاری را به‌صورت خودکار انجام دهد. با استفاده از شیر برقی موجود در محصول و متناسب با گل‌های شما، برنامه زمان‌بندی به‌گونه‌ای تعریف می‌شود که به‌عنوان‌مثال روزانه به مدت یک دقیقه آبیاری را انجام دهد و با استفاده از قطره‌چکان‌های موجود در سیستم آبیاری هوشمند، می‌توانید به‌راحتی و متناسب با هر گلدان آبیاری را انجام دهید.

مزایای استفاده از آبیاری هوشمند

برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از سیستم آبیاری هوشمند به ترتیب زیر است:

  1. مدیریت کارآمد آبدهی گیاه و جلوگیری از تشنگی یا آبدهی بیش‌ازحد
  2. صرفه‌جویی در مصرف آب در حدود 30 تا 50 درصد
  3. صرفه‌جویی در نیروی انسانی و در مجموع کاهش هزینه‌ها
  4. ذخیره اطلاعات آبیاری در دیتابیس نرم‌افزار و دسترسی به کارنامه دقیقی از مزرعه
  5. توقف آبیاری در هنگام بارندگی
  6. زیرزمینی بودن سیستم آبیاری
  7. امکان کنترل دقیق مزرعه از راه دور

انواع کنترل‌کننده‌های سیستم آبیاری هوشمند

در مجموع در سیستم‌های آبیاری هوشمند از دو نوع کنترلر استفاده می‌شود: کنترلرهای آب‌وهوایی که بر اساس اطلاعات آب‌وهوا عمل می‌کنند و کنترلرهای رطوبت خاک.

کنترلرهای آب وهوایی

این کنترلرها از داده‌های آب‌وهوایی محلی برای تنظیم برنامه آبیاری استفاده می‌کنند و بر مبنای ترکیبی از داده‌های تبخیر از سطح خاک و تعرق گیاه عمل می‌کنند. میزان تبخیر و تعرق (انتقال رطوبت از زمین به اتمسفر) به چهار عامل دما، باد، تابش نور خورشید و رطوبت بستگی دارد. در مجموع این روش دقیق‌ترین راه محاسبه مقدار آب موردنیاز گیاه است.

کنترلرهای رطوبت خاک

کنترلرهای رطوبت خاک از یکی از چند سنسور ویژه اندازه‌گیری رطوبت خاک استفاده می‌کنند. زمانی که این سنسورها در محل ریشه درخت، چمن یا گیاه دفن می‌شوند، می‌توانند میزان رطوبت خاک را به‌درستی و با دقت به کنترلر بفرستند.

عوامل مؤثر در طراحی سیستم آبیاری هوشمند

بررسی داده‌های اقلیمی در آبیاری هوشمند در آمار چندین ساله هواشناسی مانند دما، بارندگی، رطوبت، سرعت باد، تابش آفتاب برای محاسبه نیاز روزانه آبیاری هوشمند مورداستفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال مواردی ذیل در طراحی سامانه آبیاری و کشاورزی هوشمند نوین گذر مؤثر است.

  1. داده‌های زراعی در آبیاری هوشمند
  2. الگو و تراکم کشت موردنظر و مناسب بودن گیاهان انتخاب‌شده برای طرح از نظر اقلیمی.
  3. بررسی خاک عملیات زراعی و آبیاری خودکار.
  4. اطلاعات موردنیاز برای محاسبه ضریب گیاهی Kc در هر محصول آبیاری خودکار.
  5. خصوصیات فنولوژیکی و مرفولوژیکی گیاه بذرکاری شده.
  6. ارتفاع گیاه مراحل حساس به تنش آبی. ضرایب حساسیت به شوری و کم‌آبی، حساسیت به کاتیون‌ها و آنیون‌های مختلف.
  7. داده‌های مربوط به خاک آبیاری هوشمند
  8. بافت و ساختمان خاک، عمق خاک، نقاط پتانسیلی خاک.

همچنین ..

  1. ظرفیت زراعی، وزن مخصوص منحنی رطوبت خاک در آبیاری هوشمند نقطه پژمردگی و حد اشباع قابل‌استخراج توسط گیاه، شوری و سدیمی بودن خاک.
  2. ظرفیت نگهداری آب در خاک، نفوذپذیری و شماره منحنی نفوذ و محل خروجی زه آب‌ها.
  3. داده‌های مربوط به آب محل اصلی برداشت و مقدار حجمی آب در طول سالی که آبیاری هوشمند انجام‌شده است.
  4. دبی جریان آب و تغییرات احتمالی آن شوری آب ارتفاع منبع آب نسبت به زمین فاصله منبع آب تا زمین درجه تناسب آب با گیاهانی که در طرح وجود دارند. حقابه ها و مسائل قانونی و حقوقی آب.
  5. نقشه‌های توپوگرافی زمین. نقشه‌های موقعیت. راه‌ها موارد ترجیحی زراع و وضعیت مالی او. سایر عوامل فیزیکی که به نحوه‌ای در اجرا آبیاری هوشمند مؤثر است.

اتوماسیون آبیاری هوشمند فضای سبز

سیستم آبیاری هوشمند مکانیزمی است که در آن کنترل‌گرهای هوشمند، شرایط آب‌وهوایی، تبخیر آب و رطوبت موردنیاز درخت یا گیاه و میزان رطوبت خاک را می‌سنجند و بر اساس آن اقدام به آبیاری می‌نمایند. در آبیاری هوشمند علمی، تحلیل اطلاعات مربوط به خاک، گیاه و آب و همچنین تحلیل‌های اقتصادی طرح و به دست آوردن حداکثر نیاز روزانه موردبحث قرار می‌گیرد. همچنین معیارهای عملکرد سیستم آبیاری مانند راندمان‌های آبیاری هوشمند، کفایت آبیاری، یکنواختی پخش آب نیز بررسی می‌شود.

سیستم آبیاری هوشمند از راه دور

برای انجام آبیاری فضای سبز ابتدا باید از آب موجود آزمایش گرفت، جهت انجام آبیاری فضای سبز اطلاعات آب موردنیاز از قبیل میزان دبی آب و فشار آب مهم است، چراکه بدون این اطلاعات ممکن است در انتهای کار دچار مشکل شویم و سیستم آبیاری فضای سبز از کارایی خوبی برخوردار نباشد. نوع گیاه و پوشش فضای سبز برای تعیین نوع آبیاری فضای سبز نیز مهم است.

اگر قرار باشد قسمتی از فضای سبز خشک یا پژمرده شود، پس سیستم ما ناکارآمد است. برای انجام صحیح اجرای آبیاری فضای سبز باید محاسبات اصطکاک لوله و افت فشار در آب شهری را نیز در نظر گرفت، چراکه سیستم هوشمند آبیاری فضای سبز با آب شهری دارای حداقل فشار ممکن است و اگر فشار آب در آبیاری فضای سبز به زیر یک‌بار برسد، عملاً این سیستم کارآمد نبوده و فاقد بازدهی می‌شود. در مجموع باید در نظر داشت که با وجود آن‌که هیچ پوششی در آبیاری هوشمند فضای سبز به‌صورت صد در صد نیست، ولی باید تلاش کنیم که میزان عدم پوشش به حداقل برسد.

روش‌های آبیاری اتوماتیک

به نظر شما چند نوع سیستم آبیاری اتوماتیک وجود دارد؟ اگر به‌طور خلاصه بخواهیم بیان کنیم، در کل ۳ نوع سیستم آبیاری اتوماتیک وجود دارد.

  1. آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری برقی و شیر برقی
  2. آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری باتری خور و شیر برقی
  3. آبیاری اتوماتیک با تایمرهای آبیاری باتری خور

آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری برقی و شیر (های) برقی

در این نوع سیستم، یک کنترلر برقی با ورودی برق شهری بر روی دیوار باغ یا ویلا نصب می‌شود. این کنترلرها دارای چند ایستگاه (خروجی) با ولتاژ ۲۴ ولت هستند که به هرکدام می‌توان یک شیر برقی آبیاری ۱ اینچ، ۱٫۵ اینچ یا ۲ اینچ متصل نمود. بر روی کنترلر یک پنل وجود دارد که می‌توان برنامه دلخواه آبیاری را برای هر ایستگاه تنظیم کرد. این نوع سیستم قابلیت اضافه کردن انواع سنسورها، نظیر سنسور تشخیص باران، سنسور تمام‌خودکار تشخیص آب‌وهوا و سنسور تشخیص دبی جریان آب عبوری را دارد. حتی امکان اضافه کردن ریموت کنترل با برد ۳۰۰ متر یا ۱۰۰۰ متر نیز وجود دارد. به‌طورکلی این نوع سیستم یک سیستم با ظرفیت بالا، بسیار قابل‌اعتماد و با قابلیت اضافه کردن انواع امکانات است که در آبیاری فضاهای سبز بزرگ در مناطقی که دسترسی به برق وجود دارد استفاده می‌شود.

آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری باتری خور و شیر (های) برقی

این نوع سیستمِ بسیار محبوب، دقیقاً مشابه سیستم نوع ۱ است. با این تفاوت که به برق شهری نیازی ندارد و برای کارکرد به باتری (معمولاً باتری کتابی ۹ ولت) احتیاج دارد. البته به دلیل استفاده از باتری و محدودیت انرژی، معمولاً امکانات پیشرفته‌ نوع ۱ را ندارد؛ مثلاً اینکه مدل وای فای دار در بین آن‌ها موجود نیست و یا اینکه سنسور تمام‌خودکار آب‌وهوا را نمی‌توان به این نوع سیستم اضافه کرد. هرچند به لطف پیشرفت تکنولوژی از سنسور تشخیص باران که ضروری‌ترین سنسور است، در آن می‌توان استفاده کرد اما سنسورهای پیشرفته‌تر را تنها در مدل‌های برقی می‌توان اضافه نمود. به‌طورکلی می‌توان گفت این سیستم نیز یکی از قابل‌اعتمادترین سیستم‌های آبیاری هوشمند است که محبوبیت بسیار بالایی در آبیاری هوشمند فضاهای سبز بزرگ دارد.

آبیاری اتوماتیک با تایمرهای آبیاری باتری خور

این نوع سیستم ساده‌ترین سیستم آبیاری اتوماتیک است که به جهت سهولت نصب و عدم نیاز به هیچ‌گونه تجهیزات اضافی، در میان عموم بسیار محبوب است. در حال حاضر تایمرهای آبیاری در ۳ نوع تک خروجی، دو خروجی و سه خروجی تولید می‌شوند. همگی آن‌ها به‌راحتی به شیر آب حیاط منزل یا لوله‌ آب متصل می‌شوند و با استفاده از ۲ باتری قلمی یا یک باتری کتابی ۹ ولت کار می‌کنند. اگر تایمرهای آبیاری را از برندهای معروف و معتبر خریداری نمایید تا یک سال نیاز به هیچ‌گونه تعویض باتری ندارند و در برابر بارش باران نیز مقاوم (واتر پروف) هستند. بر روی این تایمرها می‌توان به‌آسانی برنامه آبیاری دلخواه را برای هر خروجی تنظیم نمود.

معیارهای انتخاب سیستم آبیاری هوشمند

ابعاد و اندازه فضای سبز

اندازه و وسعت فضای سبز ما، اولین ملاک انتخاب سیستم آبیاری هوشمند است. اگر می‌خواهیم آبیاری باغچه حیاط یا فضای سبز کوچک یک ویلا را هوشمند کنیم، به‌راحتی می‌توانیم از تایمرهای آبیاری تک خروجی (برای باغچه و باغ کوچک‌تر) و تایمرهای آبیاری دو خروجی (برای باغ بزرگ‌تر) استفاده کنیم؛ اما هنگامی‌که قصد داریم آبیاری فضای سبز بزرگ یک پارک، مجموعه ورزشی یا یک هتل را هوشمند کنیم، استفاده از تایمرهای آبیاری جوابگو نیست و حتماً می‌بایست از سیستم آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری برقی و شیر (های) برقی و یا آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری باتری خور و شیر (های) برقی استفاده کنیم.

وضعیت دسترسی به برق شهری

دسترسی یا عدم دسترسی به برق شهری دومین ملاک انتخاب سیستم آبیاری هوشمند است. اگر قصد داریم آبیاری یک فضای سبز بزرگ را هوشمند کنیم و به برق شهری دسترسی نداریم باید از  آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری باتری خور و شیر برقی استفاده نماییم. البته دسترسی به برق شهری هم لزوماً به معنای اجبار در استفاده از کنترلر های برقی نیست. ممکن است برق شهری وجود داشته باشد اما علاقه‌ای به استفاده از آن نداشته باشیم.

امکانات موردنظر در آبیاری هوشمند

سومین ملاک انتخاب سیستم آبیاری هوشمند میزان اهمیتی است که به هوشمند بودن سیستم و امکانات آن می‌دهیم. اگر قصد داریم در طول سال به هنگام تغییر فصل، نیازی به تغییر برنامه آبیاری نداشته باشیم و سیستم، هر روز با توجه به دما، رطوبت و بارش، به‌صورت خودکار نوبت‌های آبیاری را کوتاه‌تر و بلندتر کند، این قابلیت تنها در سیستم آبیاری اتوماتیک با کنترلر های آبیاری برقی و شیر برقی وجود دارد. همچنین به‌عنوان‌مثال اگر به تکنولوژی بی‌سیم علاقه داریم و قصد داریم از هر نقطه‌ای بتوانیم آبیاری‌ها را روشن یا خاموش‌کنیم یا حتی از هر نقطه‌ای برنامه آبیاری را تغییر دهیم، باز هم می‌بایست به این روش فکر کنیم.

امکانات سیستم آبیاری اتوماتیک نوین گذر

  1. اجرای سناریوهای متنوع و پیشنهادی مدیریت جهت آبیاری هوشمند
  2. سنجش رطوبت و تشخیص اینکه آبیاری بر مبنای رطوبت خاک چه هنگامی صورت پذیرد.
  3. تنظیم دبی و فشار مناسب جهت جریان آب در مناطق مختلف زمین
  4. زمان‌بندی انجام آبیاری برای ساعات خنک‌تر روز به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف آب.
  5. تنظیم قطع و وصل جریان آب در زمان‌های مختلف

قیمت سیستم آبیاری هوشمند باغ

برای مشاوره و اطلاع از قیمت دستگاه آبیاری از راه دور با موبایل، تایمر آبیاری هوشمند، دستگاه آبیاری هوشمند، طراحی سیستم آبیاری هوشمند، از سایت شرکت هوشمندسازی نوین‌گذر دیدن فرمایید و یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

مجله هوشمند سازی نوین گذر ➤➤➤

  1. سوالات متداول هوشمند سازی خانه، ویلا، بیمارستان، هتل و پارکینگ | خانه هوشمند نوین گذر  ✔️
  2. کلید هوشمند نوین گذر | مزایا و قیمت کلید برق هوشمند و کنترل از راه دور روشنایی  ✔️
  3. پریز هوشمند نوین گذر | مزایا و قیمت پریز برق هوشمند و کنترل از راه دور ✔️
  4. دفتر کار هوشمند و اتاق کار هوشمند | مزایای هوشمندسازی دفتر کار توسط نوین گذر ✔️
  5. همه آنچه باید درباره ChatGPT بدانید! | صفر تا صد روش استفاده از چت جی پی تی   ✔️
  6. کشاورزی هوشمند و مزرعه هوشمند چیست؟ | بررسی مزایای کشاورزی هوشمند نسبت به روش سنتی ✔️
  7. پروتکل هوشمند سازی لورا LoRa چیست؟ | چرا لورا بهترین پروتکل هوشمندسازی خانه و منتخب نوین گذر است؟  ✔️
  8. مرکز خرید و پاساژ هوشمند | فروشگاه هوشمند | مزایا و امکانات هوشمند سازی مرکز تجاری و فروشگاه  ✔️
  9. صفر تا صد هوشمند سازی پارکینگ | تجهیزات، مزایا و امکانات بی نظیر پارکینگ هوشمند نوین گذر  ✔️
  10. هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی | بیمارستان، درمانگاه و کلینیک و مرکز درمانی هوشمند  ✔️
  11. هوشمند سازی پارکینگ و مدیریت هوشمند پارکینگ چیست؟ | انواع پارکینگ هوشمند مکانیزه و طبقاتی شهری  ✔️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *