دانش هوشمندسازی و خانه هوشمند, مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین‌گذر

پروتکل هوشمند سازی بلوتوث (Bluetooth) | مزایا و معایب پروتکل بلوتوث

پروتکل هوشمند سازی بلوتوث (Bluetooth)

پروتکل هوشمند سازی بلوتوث Bluetooth یک پروتکل ارتباطی استاندارد است. این پروتکل از امواج رادیویی استفاده می‌کند و می‌تواند به‌صورت بی‌سیم با فرکانس رادیویی ۲٫۴ گیگاهرتز، داده‌ها را ارسال و دریافت کند. برد این پروتکل ارتباطی حدود 10 متر است و برای انتقال داده‌های بی‌سیم بین دستگاه‌های برقی بسیار مناسب است. دامنه پوشش پروتکل بلوتوث زیاد نیست و باتری و هزینه زیادی را مصرف نمی‌کند.

بلوتوث Bluetooth چیست؟

بلوتوث (Bluetooth) به معنی دندان آبی نام یک استاندارد فناوری بی‌سیم با برد کم جهت ارسال پیام، عکس یا هر اطلاعات دیگر است که از لقب یک پادشاه منطقه اسکاندیناوی به نام هارالد بلاتند گرفته شده‌است و دارای پیوند کوتاه برد، بهره‌بری انرژی کم، کم هزینه و بی‌سیم می‌باشد.

شرکت سوئدی اریکسون در سال ۱۹۹۷ برای انتخاب نام فناوری بی‌سیم خود که اکنون تحت عنوان بلوتوث شناخته می‌شود از لقب هارالد بلاتند الهام گرفت. دلیل انتخاب لقب پادشاه پیشین دانمارک برای این فناوری بی‌سیم، نقش او در ایجاد اتحاد بین بخش‌های بزرگی از منطقه اسکاندیناوی بود.

بلوتوث

مزایای  پروتکل هوشمند سازی بلوتوث Bluetooth

بلوتوث یک تکنولوژی اتوماسیون خانه هوشمند بی‌سیم است با دامنه ی حدود ۱۰ متر که از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند. این پروتکل نیاز به برق زیادی ندارد و می‌توان به‌آسانی آن را ارتقا داد. شما می‌توانید دستگاه‌های بلوتوث را به قیمت خیلی مناسبی تهیه کنید. سازگاری پروتکل بلوتوث بسیار بالا بوده و این امکان را فراهم می‌کند؛ تا به‌راحتی هر دستگاهی که دارای قابلیت بلوتوث است، به هر دستگاه دیگری که از بلوتوث پشتیبانی می‌کند، متصل کنید. این پروتکل، سازگاری بسیاری با دستگاه‌های هوشمند دارد و در بسیاری از محصولات مثل هدست‌ها، سیستم‌های صوتی، پرینترها، وب‌کم‌ها، سیستم‌های جی‌پی‌اس، کیبوردها و ماوس‌ها هم تعبیه شده‌است.

مهم ترین مزایای پروتکل بلوتوث عبارتند از:

  1. Bluetooth یک پروتکل بی‌سیم محسوب می‌شود
  2. این پروتکل از امواج رادیویی UHF با طول موج کوتاه استفاده می‌کند
  3. قیمت ارزان فناوری بلوتوث
  4. برتری بلوتوث در مقابل تکنولوژی مادون قرمز
  5. عدم تداخل امواج بلوتوث با دیگر امواج
  6. کم مصرف بودن

معایب پروتکل هوشمند سازی بلوتوث Bluetooth

مهم‌ترین اشکال بلوتوث در میان سایر سیستم‌های هوشمندسازی محدود بودن محدوده ارتباطات است؛ بنابراین درصورتی‌که از محدوده پوشش‌دهی خارج شوید ارتباط دستگاه شما نیز قطع شده و کار خود را متوقف می‌کند.از طرفی قابلیت اتصال این پروتکل در برخی از شرایط قطعی نیست و در برخی از محیط‌ها نمی‌توان ارتباط این پروتکل را نگه‌ داشت. همچنین، دامنه پوشش این پروتکل نسبت‌به پروتکل‌های ارتباطی بی‌سیم دیگر مثل وای‌فای کمتر است. امنیت پروتکل‌های ارتباطی یک موضوع بسیار مهم است و متاسفانه در مورد بلوتوث این امنیت قطعی نیست و می‌تواند هک شود.

مهم ترین معایب پروتکل بلوتوث عبارتند از:

  1. محدودیت در انتقال داده(Data) از طریق سیم
  2. محدود بودن محدوده ارتباطات
  3. عدم پایداری
  4. دامنه و برد ارتباطی کم
  5. امنیت پائین

پروتکل بلوتوث

تفاوت بلوتوث و بلوتوث کم‌مصرف BLE

در سال ۲۰۰۱ فناوری بلوتوث کم مصرف (Bluetooth Low Energy یا BLE) به عنوان Bluetooth4.0  وارد بازار شد. تفاوت این فناوری با بلوتوث معمولی‏، توان مصرفی پایین آن است. بلوتوث (Bluetooth) و بلوتوث کم‌مصرف یا BLE (Bluetooth Low Energy) دو فناوری ارتباطی بی‌سیم هستند که ویژگی‌های متفاوتی دارند. کاربردهای بلوتوث را می‌توان در بلندگوها، هدفون‌های بی‌سیم و ماشین‌ها دید؛ اما BLE با توجه به توان مصرفی پایین در سرویس‌ها و تجهیزات اینترنت اشیا (IoT) کاربرد دارد. BLE به‌طور خاص در ابزار هوشمند شخصی که غالباً همراه فرد هستند، کاربرد دارد. با ورود بلوتوث ورژن ۵٫۰ به بازار و با توجه به نرخ داده بالاتر، مصرف انرژی این فناوری کمتر از نسخه‌های قبلی BLE شده است.

کاربردهای بلوتوث (Bluetooth)

با فناوری بلوتوث می‌توان داده‌های زیادی را در مدت زمان نسبتاً کم در فاصله کوتاهی منتقل کرد. برخی کاربردهای بلوتوث عبارتند از:

  1. انتقال فایل بین دستگاه‌ها
  2. کیبورد و پرینترهای بی‌سیم
  3. اسپیکرهای بی‌سیم
  4. هدست‌های بی‌سیم

کاربردهای بلوتوث کم مصرف (BLE)

  1. مانیتورینگ فشار خون
  2. حمل و نقل عمومی
  3. سنسورهای مانیتورینگ صنعتی
  4. ردیابی موقعیت جغرافیایی

بلوتوث ۵ (Bluetooth 5.0)

در دسامبر سال ۲۰۱۶ بر اساس استاندارد بلوتوث، بلوتوث ۵ معرفی شد. ویژگی‌های این فناوری جدید بر بلوتوث کم‌مصرف تمرکز دارد. سرعت انتقال داده در بلوتوث ۵٫۰ دو برابر نسل پیشین است. نرخ داده در BLE، ۱ مگابایت بر ثانیه بود. اما در بلوتوث ۵٫۰ نرخ داده ۲ مگابایت بر ثانیه است و به این ترتیب مصرف انرژی نیز کمتر خواهد بود. BLE در مقایسه با سایر پروتکل‌های بی‌سیم مانند زیگبی zigbee یا زی‌ویو Z-Wave، نرخ داده بالاتری دارد.

مش بلوتوث

دهه‌ها است که فناوری بلوتوث به‌عنوان استانداردی جهانی برای ارتباط دستگاه‌های مختلفی از تجهیزات خانگی تا ابزار تفریحی و حتی مسواک‌های برقی در خانه‌های هوشمند استفاده می‌شود. در سال 2017 فناوری جدیدی به نام مش بلوتوث (Bluetooth Mesh) به بازار عرضه شد که با قابلیت‌های بالای خود، جایگزین سایر فناوری‌های ارتباطی در این حوزه شده است. از طریق مش بلوتوث می‌توان تمامی دستگاه‌های یک خانه و یا حتی یک شهر هوشمند را به یکدیگر متصل کرد.

مش بلوتوث در ابتدا با هدف برطرف کردن نیازمندیهای بازار به یک فناوری ایمنتر و با عملکرد در حد استانداردهای بالا در مباحث  اتوماسیون عرضه شد. این فناوری امکان توسعه نرم افزارهای تجهیزات هوشمند یک خانه را به شکلی کاملا انعطافپذیر فراهم میسازد.

خانه هوشمند نوین گذر

خانه هوشمند نوین‌گذر، تولیدکننده تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، هوشمند سازی هتل، هوشمند سازی باغ ویلا، هوشمند سازی بیمارستان و مجری تخصصی هتل هوشمند، پارکینگ هوشمند، باغ ویلای هوشمند، مرکز تجاری و فروشگاه هوشمند، ساختمان اداری هوشمند و بیمارستان هوشمند است. کلیه تولیدات نوین گذر در زمینه هوشمندسازی خانه و ساختمان، مبتنی بر پروتکل ارتباطی پیشرفته لورا (LoRa) طراحی‌ شده است. لورا (LoRa)، یک پروتکل ارتباطی بی‌سیم و پیشرفته است و معایب پروتکل‌های KNX، Wi-Fi، NRF و RF، یعنی هزینه‌های بالای سیم‌کشی ساختمان، امنیت پائین، برد ارتباطی کم و تهدیدات بر سلامتی بر کاربران را ندارد.

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

همچنین بخوانید ➤➤➤

  1. همه‌چیز درباره هوشمندسازی خانه | تأثیر شگفت‌انگیز خانه هوشمند نوین گذر در آسایش و راحتی زندگی شما  ✔️
  2. آموزش رایگان صفر تا صد هوشمندسازی ساختمان | فیلم و ویدیوی آموزش خانه هوشمند نوین گذر ✔️
  3. ویلای هوشمند نوین گذر چیست؟ | مزایا، تجهیزات و امکانات بی‌نظیر هوشمند سازی باغ ویلا ✔️
  4. همه چیز در مورد ویلای هوشمند نوین گذر  | راهکارها، مزایا و امکانات هوشمند سازی ویلا️  ✔️
  5. صفر تا صد هوشمند سازی ویلا و باغ ویلا | امکانات و مزایای شگفت انگیز ویلای هوشمند نوین گذر    ✔️
  6. هوشمند سازی هتل چیست؟ | مزایا، تجهیزات و امکانات رویایی هتل هوشمند نوین گذر ✔️
  7. صفر تا صد هوشمند سازی هتل | اقامتی رؤیایی در هتل هوشمند و مدرن نوین‌گذر  ✔️
  8. همه چیز در مورد هتل هوشمند نوین گذر  | مزایا و امکانات هوشمند سازی هتل  ✔️
  9. هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی | امکانات و مزایای بی نظیر بیمارستان هوشمند نوین‌گذر ✔️
  10. هوشمند سازی مرکز خرید، پاساژ️ و فروشگاه | مرکز خرید، پاساژ و فروشگاه هوشمند نوین گذر   ✔️
  11. مرکز خرید و پاساژ هوشمند | فروشگاه هوشمند | مزایا و امکانات هوشمند سازی مرکز تجاری و فروشگاه ✔️
  12. صفر تا صد هوشمند سازی پارکینگ | تجهیزات، مزایا و امکانات بی نظیر پارکینگ هوشمند نوین گذر    ✔️
  13. هوشمند سازی پارکینگ و مدیریت هوشمند پارکینگ چیست؟ | انواع پارکینگ هوشمند مکانیزه و طبقاتی شهری ✔️
  14. هوشمندسازی مدارس چیست؟ | امکانات، مزایا و ویژگی های مدرسه هوشمند نوین گذر ✔️
  15. استخر هوشمند چیست؟ | امکانات، مزایا و معایب هوشمند سازی استخر در خانه هوشمند نوین گذر ✔️

بروزرسانی : 6 آذرماه 1401

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *