کاربردهای هوشمندسازی خانه و ساختمان, مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین‌گذر

45% کاهش هزینه با هوشمند سازی انبار | 85% کاهش خطا در انبار هوشمند نوین گذر ️✔️

انبار هوشمند چیست؟

امروزه فناوری‌ها عضو جدا ناپذیری از زندگی روزمره هرکدام از ما شده‌اند به‌گونه‌ای که برای هوشمندسازی و یا ساده‌سازی موارد مختلف، از این فناوری‌ها استفاده می‌کنیم؛ از جمله این موارد می توان به هوشمند سازی صنعتی و هوشمندسازی انبار نیز اشاره کرد. اکنون هوشمندسازی شکل کسب و کارها را دچار تغییر و تحول کرده است و انبارداری به یک مسئله بسیار مهم در شرکت‌ها تبدیل شده است. موجودی انبار، تعداد ورودی و خروجی انبار و …. همگی از مسائل بسیار مهمی هستند که هرچه میزان خطا و زمان رسیدگی به آن‌ها کمتر باشد، بازدهی شرکت‌ها بیشتر خواهد بود. منظور از هوشمندسازی انبار، خودکارسازی و اتوماسیون اجزای مختلف عملیات نگهداری و خروج کالا از انبار است. این موارد به واسطه برنامه‌های نرم‌افزاری و مکانیزه انجام می شود.

انبارداری هوشمند چیست؟

پیشرفت فناوری در هر عرصه ای می تواند باعث افزایش کارایی و عملکرد باشد. در انبارداری و انبارگردانی نیز با توجه به حجم بالای سفارشات و همچنین اهمیت فوق‌العاده رضایت مشتریان، ثبت سفارش، انتخاب کالا و ارسال سریع  یک ضرورت محسوب می‌شود. استفاده صحیح و به‌جا از فناوری‌های مختلف در انبار این امکان را فراهم می‌کند تا فعالیت‌ها و فرایندهایی که تا قبل از استفاده از این فناوری‌ها به‌سختی انجام می‌شدند و یا از شدت سختی اصلاً انجام نمی‌شدند، به‌راحتی انجام شوند. با هوشمند سازی انبارها هزینه‌های اضافه و غیر ضروری به شدت کاهش پیدا می‌کند، عملکرد انبارداری با کمترین خطا انجام می‌شود

در این مقاله از مجله هوشمندسازی نوین گذر در رابطه با مزایای انبار هوشمند در کاهش هزینه و خطای انسانی و روش های هوشمند سازی انبار و انبارداری هوشمند و قیمت انبار مکانیزه هوشمند نوین گذر به تفصیل صحبت کرده ایم.

همچنین در این مقاله قصد داریم به تشریح انبارداری هوشمند، انبارداری نوین، اتوماسیون انبار و یا انبارداری مکانیزه نیز شناخته می‌شود بپردازیم و پس از بیان برخی مشکلات رایج در انبارداری به سبک سنتی، به بیان مزایای انبارداری هوشمند نسبت به انبارداری سنتی و نتایج حاصل از انبارداری هوشمند و نحوه پیاده‌سازی آن بپردازیم. همچنین در ادامه با انبارداری هوشمند، فناوری‌های موجود در انبار هوشمند، انبار مکانیزه، کاربرد اینترنت اشیا در انبارداری و سیستم هوشمند انبار آشنا خواهیم شد.

 

یک انبار هوشمند چگونه کار می‌کند؟

یک انبار هوشمند، سیستم‌های هوشمند که بر پایه اینترنت اشیا (IOT) هستند و ربات‌ها که بر اساس هوش مصنوعی هستند آنجا را مدیریت می‌کنند. سیستم‌های هوشمند پس از دریافت سفارش و پردازش آن، موجودی‌ها را چک کرده و اطلاعات را به ربات‌ها ارسال می‌کنند تا ربات‌ها سفارش‌ها را پس از آماده‌سازی تحویل دهند. یک بخش بسیار مهم در انبارهای هوشمند برچسب‌های RFID هستند. در ادامه به توضیح بخش‌های مختلف انبار هوشمند می‌پردازیم.

امکانات انبار هوشمند و هوشمند سازی انبارها

اجزا تشکیل‌دهنده یک انبار هوشمند به چهار بخش تقسیم می‌شوند.

RFID

از بخش‌های اساسی انبار هوشمند RFID هستند. RFID مخفف Radio Frequency Identification است و یک فناوری شناسایی مبتنی بر فرکانس رادیویی است و امروزه در بسیاری از صنایع از آن استفاده می‌شود.  این فناوری امکان تشخیص و خواندن، ثبت و تعامل با اطلاعات ذخیره‌شده در یک برچسب را با استفاده از امواج رادیویی فراهم می‌کند.

برچسب

برچسب حاوی یک فرستنده و گیرنده است. گیرنده برچسب با سیستم برچسب خوان ارتباط برقرار می‌کند. برچسب‌ها نیز به دو گروه اصلی فعال و غیرفعال تقسیم می‌شوند. برچسب فعال نیاز به یک منبع تغذیه خارجی نظیر باتری برای تأمین برق دارد؛ بنابراین نسبت به برچسب غیرفعال ضخیم‌تر است و کاربری‌های خاص خود را دارد. اغلب در خرده‌فروشی‌ها خبری از این نوع برچسب‌ها نیست. برچسب‌های غیرفعال، از امواج رادیویی منتشرشده توسط دستگاه برچسب خوان برای تأمین انرژی موردنیاز خود استفاده می‌کنند. این برچسب‌ها می‌توانند بسیار کوچک باشند و به همین دلیل گستره کاربردی بسیار وسیعی دارند.

دستگاه برچسب خوان

سیستم برچسب خوان نیز یک فرستنده و گیرنده رادیویی است که امواج رادیویی را برای فعال کردن برچسب منتشر می‌کند. سپس برچسب اطلاعات ذخیره‌شده خود را ارسال می‌کند که توسط این دستگاه دریافت شده و در اختیار سیستم پردازش اطلاعات قرار می‌گیرد

ربات‌ها

بله درست خواندید ربات‌ها. در بسیاری از کشورها به‌جای نیرو انسانی از ربات‌ها در انبارها استفاده می‌شود. خطاهای انسانی در ربات‌ها وجود ندارد و پردازش و آماده‌سازی سفارش را در کمترین زمان ممکن انجام می‌دهند.

پس از نصب برچسب‌ها، ربات‌ها جای دقیق کالاها و یا تعداد موجود آن‌ها را به‌راحتی تشخیص خواهند داد. پس از آماده‌سازی سفارش آن‌ها را برای بسته‌بندی ارسال می‌کنند. ربات‌ها برای ذخیره‌سازی و چیدن فرآیندها استفاده می‌شوند زیرا آن‌ها قادر به حرکت سریع‌تر و حمل کالاهای بیشتری نسبت به انسان هستند.

هوش مصنوعی

شاید بتوان گفت هوش مصنوعی به‌طور غیرمستقیم در اداره انبار هوشمند دخالت دارد. بدین گونه که بسیاری از ربات‌های مورداستفاده در انبارها دارای هوش مصنوعی هستند تا با درک انسانی و با کمترین خطا ممکن امور را انجام دهند. یکی از بخش‌های مهمی که هوش مصنوعی در آن می‌تواند مؤثر باشد، امنیت یک انبار هوشمند است. همان‌طور که می‌دانید انبار محلی است که تعداد زیادی کالا در آن وجود دارد و همیشه در معرض خطر دزدی و … قرار دارد. هوش مصنوعی با تجزیه‌وتحلیل محیط، عوامل خطرزا را تشخیص داده و راه‌حل‌های مناسبی برای حفاظت از آن‌ها ارائه می‌دهد.

اینترنت اشیا (IOT)

در واقع دلیل اصلی و پایه  هوشمندسازی، اینترنت اشیا است. این اینترنت باعث اتصال اشیا به یکدیگر و به اینترنت می‌شود. انبار مجهز به فناوری‌های اینترنت اشیا می‌تواند با کاهش فرایندهای مازاد انبارداری، بهره‌وری را در انبار به‌شدت افزایش دهد. به‌طور مثال جمع‌آوری لیست سفارش‌ها به‌صورت خودکار و توسط ربات‌ها ازاین‌دست خواهند بود. همچنین آگاهی از محل دقیق قرارگیری محصولات در هر قفسه و ایجاد توانایی در ربات‌ها به‌منظور جمع‌آوری حواله‌ها از جمله دیگر مواردی است که می‌تواند توسط اینترنت اشیاء صورت پذیرد.

مزایای انبار هوشمند نوین گذر و هوشمند سازی انبار

به‌طور حتم یک انبار هوشمند با یک انبار معمولی بسیار متفاوت است. اگر بخواهیم این انبارها را با یکدیگر مقایسه کنیم شاید مهم‌ترین نکته‌ای که در آن وجود دارد، این است که سرعت عمل و میزان دقت در انبارهای هوشمند بسیار بالا است.  برخی از مزایای انبارهای هوشمند عبارت است از:

  1. نیاز به کار دستی را کاهش می‌دهد
  2. خطاهای انسانی را به حداقل می‌رساند
  3. آسیب و عدم دقت را کاهش می‌دهد
  4. سرعت و دقت را افزایش می‌دهد

ویژگی‌های انبار هوشمند نوین گذر

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم هوشمند سازی صنعتی و انبارهای هوشمند ویژگی‌های بسیار زیادی نسبت به یک انبار معمولی دارند. در اینجا به برخی از ویژگی‌های آن اشاره می‌کنیم.

دسترسی به بهترین گزینه با هوشمند سازی در صنعت انبار

یکی از مسائلی که در انبارداری، به‌خصوص انبارهای مواد غذایی مطرح است، تاریخ انقضا کالا است.  در برنامه‌های هوشمندسازی انبار و انبار مکانیزه هوشمند، فیلترهایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان کالاهایی را که اولویت خروج برای تحویل هستند را شناسایی کرد و از روی نقشه‌های موجود تشخیص داد که در کدام موقعیت انبار قرار دارند. با این روش می‌توانید از  اشتباهاتی که به دلیل عدم آگاهی و پیک‌های کاری پیش می‌آید تا حد قابل‌توجهی جلوگیری کرد.

سیستم عملکرد خودکار با هوشمند سازی لجستیک

تمامی عوامل در انبارهای هوشمند خودکار هست، لذا نیازی برای به‌کارگیری نیرو انسانی زیاد وجود ندارد. در انبار هوشمند مکان دقیق کالاها روی نقشه، تاریخ انقضا و … به‌صورت خودکار قابل‌دسترسی است. همچنین می‌توان به‌صورت آنی یک گزارش از تعداد کالاها، گزارش ورود و خروج کالا و … را دریافت کرد.

نظارت به‌صورت هوشمند در انبار های هوشمند

از شاخص‌ترین مزایای هوشمندسازی انبار می‌توان به نظارت هوشمند اشاره کرد. نظارت هوشمند تا حد بسیار زیادی از خروج غیرمجاز کالا از انبار جلوگیری می‌کند.  در هوشمندسازی انبارها از فناوری مکان‌یابی استفاده شده است. این فناوری از خروج غیرمجاز کالاهایی که بر اساس تاریخ انقضا، کنترل کیفی، سفارش دیگر مشتری و … محدودشده است، جلوگیری می‌کند. علاوه بر این درصورتی‌که یک کالا در یک محل اشتباه به جهت موقعیت جغرافیایی و یا دسته‌بندی قرار بگیرد، هشدار داده تا از ایجاد مشکل جلوگیری کند.

عدم نیاز به گیت با سیستم انبار هوشمند نوین گذر

نداشتن گیت به معنای هزینه‌های انبارداری کمتر است. به دلیل اینکه کاربر می‌تواند به‌راحتی انبار را به بخش‌های مختلفی تقسیم کند و کالاها را دسته‌بندی کند و به‌صورت آنلاین و هوشمند بر فرایند انبارداری نظارت داشته باشد، بنابراین نیازی به ورودی و خروجی ندارد.

پردازش اطلاعات توسط نرم افزار انبار هوشمند

دسته‌بندی اطلاعات و تهیه گزارش از انبار می‌تواند یک کار بسیار سخت و زمان‌بر باشد؛ اما در انبارهای هوشمند این امکان توسط نرم افزار انبار هوشمند نوین گذر فراهم شده است تا تنها با یک کلیک بتوان تاریخچه تمامی کالاها، ورود و خروج کالاها در تاریخ موردنظر، تعداد کالاها و اطلاعات از این قبیل را به‌صورت طبقه‌بندی‌شده پیدا کرد. همچنین می توان این اطلاعات را به‌صورت دسته‌بندی‌های کالا  و یا بخش‌های انبار دریافت کرد.

تجهیزات و روش‌های هوشمندسازی انبار

انبارها نیز مانند خانه‌ها می‌توانند به دو طریق باسیم و بی‌سیم هوشمند شوند. پس از هوشمندسازی فرآیند آماده‌سازی سفارش بخش‌های دیگری مثل تهویه، امنیت، روشنایی و … نیز هوشمند می‌شوند. با توجه به موقعیت انبار می‌توان از پروتکل‌های بی‌سیم و باسیم برای هوشمندسازی استفاده کرد. در واقع نیاز کارفرما و انتظارات کارفرما از یک انبار هوشمند بسیار مهم است و نقش  اصلی در طراحی سیستم هوشمند را دارد.

ابزارهای مختلف برای چیدمان هوشمند (Automated Picking Tools)

بعد از سیستم مدیریتی در هوشمند سازی انبارها، فنّاوری چیدمان است که به‌عنوان ابزاری شاخص برای گزارش موجودی و وظایفی مربوط به سفارش مورداستفاده قرار می‌گیرد. فنّاوری چیدمان که بنام Pick Technology معروف است، از روش‌های بسیار ساده (کاغذی) تا روش‌های پیچیده خودکار در سیستم انبارداری بکار می‌رود.

صنایع رباتیک و هوشمندسازی انبار با کمک ربات‌ها

ربات‌ها از جمله تجهیزاتی هستند که می‌توانند در هوشمندسازی انبار مورداستفاده قرار گیرند. این ربات‌ها می‌توانند کالاها را شناسایی، مرتب‌سازی، ساماندهی و بسته‌بندی کنند. همچنین آماده کردن کالا برای حمل و حتی در موارد پیشرفته‌تر توزیع کالاها می‌تواند به کمک ربات‌ها انجام گیرد. به‌این‌ترتیب می‌توان در مدت‌زمان ساماندهی انبار یا بسته‌بندی و حمل آن‌ها صرفه‌جویی کرد، همچنین با توجه به کاهش نیروی کار انسانی می‌توان در بخش دستمزد و انرژی و هزینه‌های کلی نیز صرفه‌جویی فراوانی داشت، ضمن این‌که احتمال اشتباه و خطا در این شیوه انبارداری و انبارگردانی تقریباً نزدیک به صفر است.

سیستم مدیریت انبار (Warehouse Management System)

در هوشمند سازی انبار یک نرم‌افزار قوی بنام سیستم مدیریت انبار (A warehouse Management System) که با علامت اختصاری WMS معرفی می‌شود، در دسترس است. سیستم مدیریت انبار WMS یک نرم افزار جامع است که همه اطلاعات حیاتی انبار را در یک پلتفرم ساده با دسترسی آسان، فراهم می‌کند. با اپلیکیشن سیستم مدیریت انبار، کاربران یا زنجیره تأمین، علاوه بر اینکه بر عملکرد و موجودی انبار تسلط دارند، قابلیت برنامه‌ریزی دقیق هم خواهند داشت. سیستم سازی انبار با اپلیکیشن قدرتمند مدیریت انبار قابل اجرا است.

استفاده از هوش مصنوعی در انبارداری هوشمند نوین گذر

درصورتی‌که هوشمندسازی انبار به‌صورت بسیار پیشرفته صورت گیرد، استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند کاربردی باشد. به‌طور مثال انتخاب سایز جعبه متناسب با کالا، انتخاب نوع، تعداد، وزن و اندازه کالا بر اساس نیاز مشتری و … در کنار استفاده از ماشین‌آلات بسته‌بندی و محاسبات می‌تواند در این زمینه مورداستفاده قرار گیرد. استفاده از چنین امکاناتی اگرچه ممکن است هزینه‌های بسیاری را در ابتدا به همراه داشته باشد اما در طولانی‌مدت به شکل چشمگیری هزینه‌های انبارداری را کاهش می‌دهد.

اسکنرهای موبایلی پرتابل

دستگاه‌های پرتابل مانند اسکنرهای بارکد، همیشه بخشی از صنعت زنجیره تأمین و توزیع بوده‌اند، اما پیشرفت‌های اخیر و معرفی سیستم‌عامل‌هایی مانند Android به این دستگاه‌ها کمک کرده است که کارآمدتر و مفیدتر از قبل باشند. انبارهایی که هنوز به شمارش دستی و تشریفات اداری سنتی تکیه دارند باید از این دوران گذر کرده و از فنّاوری‌های مدرن موجود در این حوزه مانند اسکنرهای RFID و GPS که شامل فهرست‌های دیجیتالی می‌شوند برای افزایش بهره‌وری انبار استفاده کنند.

هوشمندسازی ابزارها و ماشین‌آلات در انبارهای هوشمند

یکی از ماشین‌های بسیار پرکاربرد در انبارهای به‌خصوص انبارهای بزرگ لیفتراک‌ها هستند. به کمک فنّاوری‌های امروزی می‌توان حتی این ماشین‌ها را هوشمند کرد. اگر بخواهیم به مزایای این کار اشاره‌کنیم می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  1. شناسایی راننده لیفتراک
  2. شناسایی موقعیت هر لیفتراک
  3. مشخص بودن وضعیت هر لیفتراک (خالی بودن و یا پر بودن)
  4. میزان حمل بار

فناوری صدا در انبار مکانیزه هوشمند

اکثر انبارها از اسکنرهای RFID یا بارکد استفاده می‌کنند تا با در اختیار گذاشتن این ابزار، کار تیم موجود در انبار را در انتخاب آیتم‌ها برای بسته‌بندی و حمل‌ونقل ساده نمایند. بااین‌حال انتخاب محصولات از طریق صدا (Voice)، تکنیکی است که محبوبیت در حال رشدی دارد. در این فنّاوری به‌جای نوشتن از طریق دست در اسکنرهای موبایلی، می توان نام کالای موردنظر را در میکروفون صدا نمود. استفاده از این فنّاوری دست‌ها را آزاد می‌کند و کار نیروهای بخش انبار را آسان‌تر و کارآمدتر می‌سازد.

نمونه انبار هوشمند

بسیاری از صنایع بزرگ در جهان از انبارهای هوشمند در ابعاد پیشرفته‌تری استفاده می‌کنند. یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها انبار هوشمند آمازون است که  دارای ربات‌های مستقل برای جمع‌آوری و ذخیره‌سازی است. همچنین شرکت  (United Parcel Service) UPS از عینک‌های هوشمند برای کاهش برچسب زدن استفاده می‌کند.

هوشمندسازی انبار و انبار هوشمند نوین گذر

استفاده از سیستم های انبار هوشمند می‌تواند علاوه بر همگام‌سازی شما با فنّاوری روز دنیا، با توجه به کاهش درصد خطاها، صرفه جویی در هزینه‌ها، صرفه جویی در زمان، توزیع سریع و بالا رفتن رضایت مشتری‌ها در نتیجه کاهش درصد خطاها در ارسال و دریافت اطلاعات باعث فروش و سود بیشتر در بلندمدت باشد. برای هوشمندسازی انبار باید از افراد متخصص در این زمینه استفاده کرد. همچنین هدف و خواسته کارفرما در تعیین نوع هوشمندسازی انبار بسیار حائز اهمیت است.

در این مقاله از مجله هوشمندسازی نوین‌گذر، به بررسی انبار هوشمند و تجزیه‌وتحلیل عوامل مؤثر در هوشمند شدن یک انبار پرداختیم. در واقع اکنون دریافتیم که تا حد قابل‌توجهی، انبار هوشمند با یک انبار ساده متفاوت است. از مهم‌ترین تفاوت‌های آن می‌توان به ‌سرعت عمل و دقت بالا اشاره کرد. همچنین در صورت وجود سفارش‌ها بزرگ کمترین درصد خطا در هنگام تحویل سفارش اتفاق خواهد افتاد. همچنین کاهش دخالت نیرو انسانی در فرآیند آماده‌سازی سفارش، خطاها و میزان خسارت را کم می‌کند.

اگر شما صاحب یک کسب‌وکار هستید و نیاز دارید که انبار خود را با روش‌های نوین و پیشرفته سازمان‌دهی کنید، کافی است با مشاوران خانه هوشمند نوین گذر در زمینه هوشمندسازی انبار صحبت کنید. پیشنهاد می‌کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هوشمندسازی ساختمان، از مقالات مجله هوشمندسازی در سایت شرکت هوشمندسازی نوین گذر دیدن فرمایید.

 

بروزرسانی: 24 دی ماه 1401

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

مجله هوشمند سازی نوین گذر ➤➤➤

  1. هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی | امکانات و مزایای بی نظیر بیمارستان هوشمند نوین‌گذر ✔️
  2. هوشمند سازی مرکز خرید، پاساژ️ و فروشگاه | مرکز خرید، پاساژ و فروشگاه هوشمند نوین گذر   ✔️
  3. مرکز خرید و پاساژ هوشمند | فروشگاه هوشمند | امکانات هوشمند سازی مرکز تجاری و فروشگاه ✔️
  4. صفر تا صد هوشمند سازی پارکینگ | تجهیزات، مزایا و امکانات بی نظیر پارکینگ هوشمند نوین گذر    ✔️
  5. هوشمند سازی پارکینگ و مدیریت هوشمند پارکینگ چیست؟ | انواع پارکینگ هوشمند و طبقاتی شهری ✔️
  6. هوشمندسازی مدارس چیست؟ | امکانات، مزایا و ویژگی های مدرسه هوشمند نوین گذر ✔️
  7. استخر هوشمند چیست؟ | امکانات، مزایا و معایب هوشمند سازی استخر در خانه هوشمند نوین گذر ✔️

مجله هوشمند سازی خانه هوشمند نوین گذر

همچنین بخوانید ➤➤➤

  1. هوشمند سازی مرکز خرید، پاساژ️ و فروشگاه | مرکز خرید، پاساژ و فروشگاه هوشمند نوین گذر  ✔️
  2. سوالات متداول هوشمند سازی خانه، ویلا، بیمارستان، هتل و پارکینگ | خانه هوشمند نوین گذر  ✔️
  3. کلید هوشمند نوین گذر | مزایا و قیمت کلید برق هوشمند و کنترل از راه دور روشنایی  ✔️
  4. پریز هوشمند نوین گذر | مزایا و قیمت پریز برق هوشمند و کنترل از راه دور ✔️
  5. دفتر کار هوشمند و اتاق کار هوشمند | مزایای هوشمندسازی دفتر کار توسط نوین گذر ✔️
  6. هوشمند سازی اتاق کودک | اتاق کودک هوشمند | مزایای هوشمندسازی خانه برای کودک ✔️
  7. انواع اکسس کنترل درب و دستگاه کنترل تردد | اکسس کنترل هوشمند نوین گذر ✔️
  8. اتاق کنفرانس هوشمند | هوشمند سازی سالن کنفرانس | اتاق جلسات هوشمند نوین گذر ✔️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *